Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lindeboom-tilia-cordata-roelvo-bestellen-bezorgen

Lindeboom (Tilia cordata ‘Roelvo’) online bestellen

De Lindeboom (Tilia cordata ‘Roelvo’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker bieden wij uitgebreide informatie over deze Lindeboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Bruin, Geel, Groen, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 800 cm. Deze Lindeboom kan je al laten bezorgen vanaf €55,95.

Naam boomLindeboom (Tilia cordata ‘Roelvo’)
Latijnse naamTilia cordata Roelvo
CategorieLindeboom
Prijsindicatie€55,95
KleurBruin, Geel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Lindeboom (Tilia cordata Roelvo) bezorgen aan huis (april 2024)

De Tilia cordata ‘Roelvo’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Lindeboom een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Lindeboom Tilia cordata Roelvo online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Portugese laurierhaag (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia cordata Roelvo (Lindeboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Lindeboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: bewatering, groeiwijze, wortels, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Lindeboom Tilia cordata Roelvo kan aangeplant worden in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Met name in de groeimaanden (Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Lindeboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Tilia cordata ‘Roelvo’

De Tilia cordata ‘Roelvo’ is een Lindeboom met een regelmatige groeiwijze die slanker groeit dan de Tilia Cordata. De kroon van de Tilia cordata ‘Roelvo’ is eerst smal piramidaal, en groeit later breder uit. De hoogte van deze Lindeboom wordt ongeveer 15 meter. De stam is donkerbruin en gegroefd en de jonge twijgen zijn groen tot rood- bruin. Het frisgroene blad van deze Lindeboom heeft een hartvormige bladvoet en een mooi toegespitste bladtop. In de vroege zomer verschijnen sterk geurende bloemen in korte tuilen waar bijen en hommels gek op zijn. Deze worden gevolgd door vrij kleine vruchten die eerst grijs en viltig zijn maar later kaal worden. De Tilia cordata ‘Roelvo’ is prachtig als solitair maar doet het ook erg goed als laanboom! Het blad van deze Lindeboom is in een jong stadium prima eetbaar en bijvoorbeeld te gebruiken in salades. Van de bloesem kan een lekkere lindebloesemthee gezet worden. Aanplanten met een Boompaal en Aanplantgrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Geel, Groen, Wit. De groeiperiode is Juni. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Belangrijk: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Portugese laurierhaag (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Tilia cordata ‘Roelvo’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Tilia cordata Roelvo?

De bladkleur is Bruin, Geel, Groen, Wit. Hij komt tot bloei in Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van worteldoek, oude beplanting, puin, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Lindeboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Tilia cordata Roelvo Lindeboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Lindeboom snel en voordelig laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. binddraad of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Tilia cordata Roelvo aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomverzorger. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plantplaats moet vrij zijn van straatwerk, stronken, bekabeling, oude wortels, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie