Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

douglasspar-pseudotsuga-menziesii-bestellen-bezorgen

Douglasspar (Pseudotsuga menziesii) online bestellen

De Douglasspar (Pseudotsuga menziesii) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina bieden wij veel info en tips voor deze Naaldboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Bruin, Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Dit type Douglasspar kan je al laten bezorgen vanaf €1,80.

Naam boomDouglasspar (Pseudotsuga menziesii)
Latijnse naamPseudotsuga menziesii
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€1,80
KleurBlauw, Bruin, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei, Juni

Douglasspar (Pseudotsuga menziesii) thuis bezorgen (mei 2023)

De Pseudotsuga menziesii is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Naaldboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Douglasspar Pseudotsuga menziesii online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Beverboom (Magnolia soulangeana ‘Alba Superba’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pseudotsuga menziesii (Douglasspar) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Douglasspar gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Douglasspar Pseudotsuga menziesii plant je het beste in Alle, Normale grond, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de kluit nat te houden. Met name in de groeimaanden (Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen is het slim om extra water te geven.

Douglasspar goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Pseudotsuga menziesii

De Pseudotsuga menziesii is een snel groeiende conifeer met kegelvormige groei. De Pseudotsuga menziesii is één van de hoogste coniferen ter wereld. In de West-Europese klimaatzone kan de boom 2500cm hoog worden. In Noord-Amerika, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een indrukwekkende hoogte van 7500cm bereiken. De naalden staan met scherp puntige koppen, spiraalsgewijs op de takken. De geurende, platte naalden zijn donkergroen met een witte nerf aan de onderkant. De dichte, kurkachtige, gegroefde schors is grijsbruin. De Pseudotsuga menziesii draagt elliptische, dof bruine kegels met uitstekende schutbladeren. De Douglasspar is zeer winterhard (tot -35 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Pseudotsuga menziesii komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair.De Pseudotsuga menziesii gedijt het beste op goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kegel. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Bruin, Groen. Deze boom bloeit met name in Mei, Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Zandgrond. Opmerking: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Beverboom (Magnolia soulangeana ‘Alba Superba’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Pseudotsuga menziesii mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Pseudotsuga menziesii?

De bladkleur is Blauw, Bruin, Groen. De bloeitijd is Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, puin, oude wortels, grind enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond, Zandgrond.

Welke standplaats kiezen voor de Douglasspar?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Pseudotsuga menziesii Douglasspar bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Douglasspar zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Online vind je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals een boomband of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Pseudotsuga menziesii aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde tuinman. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen stronken, bekabeling, puin en grind, worteldoek, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie