Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

ierse-jeneverbes-juniperus-communis-hibernica-bestellen-bezorgen

Ierse jeneverbes (Juniperus communis ‘Hibernica’) online bestellen

De Ierse jeneverbes (Juniperus communis ‘Hibernica’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel nuttige informatie over deze Naaldboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Blauw, Grijs, Groen, Zwart. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Ierse jeneverbes is al te koop voor €11,95.

Naam boomIerse jeneverbes (Juniperus communis ‘Hibernica’)
Latijnse naamJuniperus communis Hibernica
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€11,95
KleurenBlauw, Grijs, Groen, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Ierse jeneverbes (Juniperus communis Hibernica) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Juniperus communis ‘Hibernica’ is een echte eyecatcher. Bomen bieden schaduw, ze dempen het geluid van de omgeving en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Naaldboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Ierse jeneverbes Juniperus communis Hibernica kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Dubbele meikers’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Juniperus communis Hibernica (Ierse jeneverbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Ierse jeneverbes voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, snoeiwerk, tegelwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Ierse jeneverbes Juniperus communis Hibernica kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de groeimaanden (April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden is het verstandig om de boom wat extra water te geven.

Ierse jeneverbes goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Juniperus communis ‘Hibernica’

De Juniperus communis ‘Hibernica’ is een traag groeiende, zuilvormige naaldboom met smalle, opgaande groei. De ‘Hibernica’ kan 500cm hoog worden, maar doet hier enkele decennia over. De ‘Hibernica’ wordt niet breder dan 50cm. De ‘Hibernica’ heeft stekelig, groen tot grijsgroen blad dat in groepjes van drie op de takken staat. De ‘Hibernica’ kan bolvormige, vlezige, blauwgroene bessen dragen die drie jaar nodig hebben om te rijpen en te verkleuren naar zwart. De Jeneverbes is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Hibernica’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair, maar doet het ook goed op de hoek van een border. De Juniperus communis ‘Hibernica’ is een weinig eisende plant die grote droogte, kou en voedselarme grond kan verdragen. Ondanks dat gedijt hij het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Opgaand, Zuilvormig. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Grijs, Groen, Zwart. De bloeiperiode is April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Dubbele meikers’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Juniperus communis ‘Hibernica’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Juniperus communis Hibernica?

De kleur van het blad is Blauw, Grijs, Groen, Zwart. De groeiperiode is April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, puin, straatwerk, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Ierse jeneverbes?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Juniperus communis Hibernica Ierse jeneverbes bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Ierse jeneverbes snel en voordelig thuis laten afleveren. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boom palenboor of bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Juniperus communis Hibernica aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame boomverzorger. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Bedenk wel: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, stronken, worteldoek, oude wortels, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie