Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

italiaanse-den-pinus-pinea-bestellen-bezorgen

Italiaanse den (Pinus pinea) online bestellen

De Italiaanse den (Pinus pinea) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel praktische info over deze Naaldboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Blauw, Bruin, Grijs, Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Februari, Maart. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Italiaanse den kan jij online kopen vanaf €344,95.

Naam boomItaliaanse den (Pinus pinea)
Latijnse naamPinus pinea
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€344,95
KleurBlauw, Bruin, Grijs, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenFebruari, Maart

Italiaanse den (Pinus pinea) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Pinus pinea is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Naaldboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Italiaanse den Pinus pinea online kopen kan. Of bekijk meer over de Vederesdoorn struikvorm (Acer negundo ‘Kelly’s Gold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pinus pinea (Italiaanse den) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Italiaanse den plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, tegelwerk, schaduw, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Italiaanse den Pinus pinea kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Februari, Maart). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden raden we aan wat aanvullend water bij te geven.

Italiaanse den goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Belangrijke informatie over de Pinus pinea

De Pinus pinea is een Italiaanse den met een ronde kroon en een korte stam. In de West-Europese klimaatzone kan de boom 1000cm hoog en 800cm breed worden. Rond de Middellandse Zee, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een hoogte van 2000cm bereiken. Jonge bomen hebben blauwgroene naalden die met de tijd langzaam verkleuren naar donkergroen. De Pinus pinea draagt brede, eivormige, bruin glanzende kegels en eetbare zaden. De Italiaanse den is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Pinus pinea komt vanwege zijn karakteristieke vorm het beste tot zijn recht als solitair.De Pinus pinea gedijt het beste op goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kegel. Qua kleuren zie je voornamelijk Blauw, Bruin, Grijs, Groen. De bloeiperiode is Februari, Maart. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Vederesdoorn struikvorm (Acer negundo ‘Kelly’s Gold’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pinus pinea juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Pinus pinea?

De bladkleur is Blauw, Bruin, Grijs, Groen. Hij komt tot bloei in Februari, Maart. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen puin, oude wortels, bekabeling, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Italiaanse den?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Pinus pinea Italiaanse den aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Italiaanse den makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en andere essentials zoals een boompalenset of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Pinus pinea aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende boomspecialist. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, stronken, straatwerk, bekabeling, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie