Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Cristata’)

sikkelden-cryptomeria-japonica-cristata-bestellen-bezorgen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Cristata’) online bestellen

De Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Cristata’) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker check je veel info en tips voor deze Naaldboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April tot Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 600 cm. Deze Sikkelden kan je al laten bezorgen vanaf €11,95.

Naam boomSikkelden (Cryptomeria japonica ‘Cristata’)
Latijnse naamCryptomeria japonica Cristata
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€11,95
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril tot Juni

Sikkelden (Cryptomeria japonica Cristata) bezorgen aan huis ([maandjaar])

De Cryptomeria japonica ‘Cristata’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Naaldboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Sikkelden Cryptomeria japonica Cristata online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cryptomeria japonica Cristata (Sikkelden) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Sikkelden plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Sikkelden Cryptomeria japonica Cristata kunt u aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (April tot Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het noodzakelijk om wekelijks te sproeien.

Sikkelden goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Cryptomeria japonica ‘Cristata’

De Cryptomeria japonica ‘Cristata’ is een snel groeiende conifeer met smalle zuilvorm die later uitgroeit tot brede kegelvorm. De ‘Cristata’ kan 600cm hoog worden. De ‘Cristata’ heeft frisgroene, sikkelvormige naalden. De hanenkamachtige verbreding aan de uiteinden van de takken is zeer decoratief. De ‘Cristata’ heeft een dikke, roodbruine schors en draagt bolvormige, bruine kegels. De Sikkelden is zeer winterhard (tot -20 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Cristata’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cryptomeria japonica ‘Cristata’ gedijt het beste op normale tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw, uit de wind. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Dwergvorm. Samenvatting van de kleur: Groen. Deze boom bloeit met name in April tot Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Niet vergeten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormDwergvorm
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cryptomeria japonica ‘Cristata’ [maandjaar]
Welke kleur heeft het blad van de Cryptomeria japonica Cristata?

De belangrijkste kleuren zijn Groen. De boom groeit in April tot Juni. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin, worteldoek, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welke standplaats kiezen voor de Sikkelden?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Cryptomeria japonica Cristata Sikkelden in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Sikkelden moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Cryptomeria japonica Cristata aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek moet vrij zijn van worteldoek, oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie