Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bloedwalnoot-juglans-regia-purpurea-bestellen-bezorgen

Bloedwalnoot (Juglans regia ‘Purpurea’) online bestellen

De Bloedwalnoot (Juglans regia ‘Purpurea’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal lees je handige info over deze Notenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Dit type Bloedwalnoot is te koop voor prijzen v.a. €172,50.

Naam boomBloedwalnoot (Juglans regia ‘Purpurea’)
Latijnse naamJuglans regia Purpurea
CategorieNotenboom
Prijsindicatie€172,50
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Bloedwalnoot (Juglans regia Purpurea) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Juglans regia ‘Purpurea’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Notenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Bloedwalnoot Juglans regia Purpurea online kopen kan. Of bekijk meer over de Leilinde (Tilia europea ‘Pallida’ leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Juglans regia Purpurea (Bloedwalnoot) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Bloedwalnoot kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, wortels, tegelwerk, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Bloedwalnoot Juglans regia Purpurea kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit nat te houden. Met name in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Bloedwalnoot goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Juglans regia ‘Purpurea’

Een zeer exclusieve, prachtige boom. De Purpurea is pas in 1938 ontdekt en vrij zeldzaam. De roodbladige walnoot is een zeer bijzonder walnotenras. De hoogte na 10 jaar is 4 meter. De bladkleur is prachtig wijnrood tot violet rood. De bolster is ook roodpaars van kleur en is klein van stuk. De vrucht rijpt normaal en is ook wel te eten. maar deze boom wordt vooral als sierboom geplant. Hij geeft minder vruchten als andere walnoten. De walnoten hebben een rode schil en zijn goed van smaak;. Deze boom moet wel bestoven worden door een andere walnotenboom, maar doordat walnoten bestoven worden door de wind mag deze kilometers verderop staan. Deze plant is goed winterhard. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. De kleur van het blad is Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Notenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Leilinde (Tilia europea ‘Pallida’ leiboom).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Juglans regia ‘Purpurea’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Juglans regia Purpurea?

De kleur van het blad is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet vrij zijn van puin, oude wortels, stronken, oude beplanting enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Bloedwalnoot?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Juglans regia Purpurea Bloedwalnoot in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Bloedwalnoot eenvoudig aan huis laten bezorgen. Online vind je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals binddraad en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Juglans regia Purpurea aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele boomexpert. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, oude wortels, stronken, puin en grind, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie