Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

oude-olijfboom-olea-europaea-bestellen-bezorgen

Oude olijfboom (Olea europaea) online bestellen

De Oude olijfboom (Olea europaea) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker check je veel praktische info over deze Olijfboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Oude olijfboom is al te bestellen vanaf €254,95.

Naam boomOude olijfboom (Olea europaea)
Latijnse naamOlea europaea
CategorieOlijfboom
Vanafprijs€254,95
KleurBlauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Oude olijfboom (Olea europaea) thuis bezorgen (juni 2024)

De Olea europaea zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Olijfboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Oude olijfboom Olea europaea online bestellen kan. Of bekijk meer over de Vogelkers (Prunus padus).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Olea europaea (Oude olijfboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Oude olijfboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als wortels, schaduw, bewatering, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Oude olijfboom Olea europaea kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Oude olijfboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Olea europaea

Deze oude olijfboom (Olea europaea) is een zelfbestuivende, traag groeiende winterharde olijf. Deze oude olijfboom (Olea europaea) kan hele dikke stammen krijgen. De Olea europaea heeft smal, donkergroen blad dat aan de onderkant zilvergrijs kleurt. In augustus en september bloeit de boom met kleine witte bloemen. De Olea europaea is winterhard en groenblijvend, maar de meeste bomen hebben baat bij bescherming bij strenge vorst. De Olea europaea komt het beste tot zijn recht als exotische solitair en doet het ook prima als kuipplant. De Olea europaea gedijt het beste op goed doorlatende, droge tot vochthoudende, kalkrijke grond in de volle zon. De plant verdraagt geen natte voeten en geen volle schaduw. Bij het planten kunt u het beste Mediterraan en Palm Grond gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. De kleur van het blad is Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. De bloeiperiode is Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Droge grond, Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Tip: deze Olijfboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Vogelkers (Prunus padus).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Kleigrond, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Olea europaea juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Olea europaea?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. De bladeren komen tot bloei in Juni. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder grind, bekabeling, puin, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Kleigrond, Normale grond, Zandgrond.

Welke standplaats kiezen voor de Oude olijfboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Olea europaea Oude olijfboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Oude olijfboom probleemloos thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Olea europaea aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele bomenspecialist. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, bekabeling, worteldoek, puin en grind, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie