Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-appelboom-malus-domestica-elstar-bestellen-bezorgen

Patio appelboom (Malus domestica ‘Elstar’) online bestellen

De Patio appelboom (Malus domestica ‘Elstar’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website tonen wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Patio-fruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van onze partners. Met de optionele aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 150 cm. Dit type Patio appelboom is al te bestellen vanaf €20,25.

Naam boomPatio appelboom (Malus domestica ‘Elstar’)
Latijnse naamMalus domestica Elstar
CategoriePatio-fruitboom
Verkoopprijs v.a.€20,25
KleurWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Patio appelboom (Malus domestica Elstar) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Malus domestica ‘Elstar’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Patio-fruitboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio appelboom Malus domestica Elstar online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Dwergperzik (Prunus persica ‘Red peach’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Elstar (Patio appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Patio appelboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, wortels, bewatering, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Patio appelboom Malus domestica Elstar kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het essentieel om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode adviseren wij om regelmatig extra water toe te dienen.

Patio appelboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Malus domestica ‘Elstar’

Deze mooie patio appelboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. Malus domestica ‘Elstar’ is een heerlijke zoete rode herfstappel met een uitstekende smaak en een licht aroma. Lekker om zo te eten of om een heerlijke taart van te bakken. Elstar is zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Cox’s Orange’, ‘Delcorf’, ‘Golden delicious’, ‘James Grieve’, ‘Pinova’, ‘Santana’ of ‘Topaz’ meer succes. Let op de verschillende pluktijden zodat je niet alle appels tegelijk hebt. De appels zijn plukrijp als ze makkelijk loslaten of als de eerste appels op de grond vallen. Van valappels maak je heerlijke appelmoes. Plant de boom op een zonnige plek, half schaduw mag. Een appelboom is geschikt voor zowel een grote als een kleine tuin. De appelboom past zich aan de grondsoort aan. Plant eerst een boompaal, daarna de boom. De boompaal zet je aan de windzijde. Een appelboom heeft in juni een natuurlijke rui. Als takken daarna nog doorhangen, haal er dan om takbreuk te voorkomen zelf nog wat appeltjes af. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Elstar is een goede groeier, dus snoei flink. Veel verticale loten wegnemen. Buig vruchtdragende takken horizontaal, want dan geven ze makkelijker vrucht. Knip jonge scheuten weg om vorming van fruitknoppen te stimuleren. Blijft bij goede snoei een compacte boom. Geschikt voor zowel pot als in volle grond. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof die rijk is aan kalium en arm aan stikstof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 150 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Patio. Samenvatting van de kleur: Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dwergperzik (Prunus persica ‘Red peach’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Elstar’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Malus domestica Elstar?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, puin, oude wortels, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Patio appelboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Malus domestica Elstar Patio appelboom thuis laten leveren?

Je kunt deze Patio appelboom probleemloos thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen en potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Elstar aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Op die manier hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, bekabeling, straatwerk, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie