Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Patio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’)

patio-perenboom-pyrus-communis-doyenne-du-comice-bestellen-bezorgen

Patio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’) online bestellen

De Patio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker tref je handige informatie over deze Patio-fruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 150 cm. Deze Patio perenboom is al te koop voor €20,25.

Naam boomPatio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’)
Latijnse naamPyrus communis Doyenne du Comice
CategoriePatio-fruitboom
Vanafprijs€20,25
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Patio perenboom (Pyrus communis Doyenne du Comice) bezorgen aan huis ([maandjaar])

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Patio-fruitboom een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Patio perenboom Pyrus communis Doyenne du Comice kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Carre Rouge’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Doyenne du Comice (Patio perenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Patio perenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, wortels, bewatering, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Patio perenboom Pyrus communis Doyenne du Comice kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om genoeg water te geven. Vooral in de groeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen adviseren wij om extra water te geven.

Patio perenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’

Deze mooie patio perenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een sappige, zeer goede handpeer. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Conference’ of ‘Beurré Hardy’ meer succes. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 150 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Patio. Samenvatting van de kleur: Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk detail: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Carre Rouge’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ [maandjaar]
Welke kleur geven de bladeren van de Pyrus communis Doyenne du Comice?

De kleur van het blad is Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, puin, straatwerk, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Patio perenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Pyrus communis Doyenne du Comice Patio perenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Patio perenboom gemakkelijk tot in de tuin laten leveren. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals binddraad of bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Pyrus communis Doyenne du Comice aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele boomverzorger. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin en grind, stronken, straatwerk, worteldoek, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie