Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-pruimenboom-prunus-domestica-hauszwetsche-bestellen-bezorgen

Patio pruimenboom (Prunus domestica ´Hauszwetsche´) online bestellen

De Patio pruimenboom (Prunus domestica ´Hauszwetsche´) voordelig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op Bomenbezorgen.nl tref je uitgebreide informatie over deze Patio-fruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Deze Patio pruimenboom kan je al laten bezorgen vanaf €20,25.

Naam boomPatio pruimenboom (Prunus domestica ´Hauszwetsche´)
Latijnse naamPrunus domestica Hauszwetsche
CategoriePatio-fruitboom
Prijsindicatie€20,25
KleurWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Patio pruimenboom (Prunus domestica Hauszwetsche) thuis bezorgen (mei 2024)

De Prunus domestica ´Hauszwetsche´ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduw, ecologisch evenwicht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Patio-fruitboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Spaanse aak boom (Acer campestre).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Hauszwetsche (Patio pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Patio pruimenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan wortels, bewatering, tegelwerk, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Deze Patio pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Patio pruimenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus domestica ´Hauszwetsche´

Deze mooie patio pruimenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus domestica ´Hauszwetsche´ is een grote donkerblauwe pruim met goudgeel, zeer aromatisch vruchtvlees. Goed loslatende pit. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De maximale hoogte ligt op ongeveer 150 cm. De groeiwijze is Patio. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Spaanse aak boom (Acer campestre).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ´Hauszwetsche´ mei 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus domestica Hauszwetsche?

De kleur van het blad is Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek moet vrij zijn van bekabeling, oude beplanting, grind, stronken enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Patio pruimenboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Hauszwetsche Patio pruimenboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Patio pruimenboom probleemloos tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals set met boompalen of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Hauszwetsche aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plantplaats dient vrij te zijn van puin en grind, stronken, worteldoek, bekabeling, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie