Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Pijnboom (Pinus pumila ‘Glauca’)

pijnboom-pinus-pumila-glauca-bestellen-bezorgen

Pijnboom (Pinus pumila ‘Glauca’) online bestellen

De Pijnboom (Pinus pumila ‘Glauca’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website tonen wij veel praktische informatie over deze Pinus. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Rood. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 200 cm. Deze Pijnboom is al te bestellen vanaf €41,25.

Naam boomPijnboom (Pinus pumila ‘Glauca’)
Latijnse naamPinus pumila Glauca
CategoriePinus
Vanafprijs€41,25
KleurBlauw, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Pijnboom (Pinus pumila Glauca) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Pinus pumila ‘Glauca’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en zorgen voor wat extra privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Pinus het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Pijnboom Pinus pumila Glauca online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Perenboom (Pyrus communis ‘Gieser Wildeman’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pinus pumila Glauca (Pijnboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Pijnboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan tegelwerk, bewatering, wortels, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Pijnboom Pinus pumila Glauca plant je het beste in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Pijnboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Pinus pumila ‘Glauca’

De Pinus pumila ‘Glauca’ is een traag groeiende, laagblijvende dwergconifeer met breed uitgaande groei. De ‘Glauca’ kan 200cm hoog worden, maar doet hier minimaal 15 jaar over. Het blad van de ‘Glauca’ is staalblauw in de zomer tot groenblauw in de winter. De naalden staan in groepjes van twee, drie of vijf op de takken. De ‘Glauca’ draagt zeer kleurrijke kegeltjes die in de zomer paars kleuren en in de winter roodbruin. De Pijnboom is zeer winterhard (tot -40 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Pinus pumila ‘Glauca’ is een zeer sterke plant die op elke grond wil groeien, mits deze niet te vochtig is. De ‘Glauca’ gedijt het beste op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 200 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Rood. Het groeiseizoen is in Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Opmerking: deze Pinus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Perenboom (Pyrus communis ‘Gieser Wildeman’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Pinus pumila ‘Glauca’ [maandjaar]
Welke kleur heeft het blad van de Pinus pumila Glauca?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Rood. De bloeitijd is Mei. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, oude wortels, stronken, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Pijnboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Pinus pumila Glauca Pijnboom thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Pijnboom probleemloos aan huis laten bezorgen. Online vind je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Pinus pumila Glauca aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, oude wortels, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie