Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pluim-es-fraxinus-ornus-mecsek-bestellen-bezorgen

Pluim es (Fraxinus ornus ‘Mecsek’) online bestellen

De Pluim es (Fraxinus ornus ‘Mecsek’) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel nuttige info over deze Pluim-es. Of bestel direct bij een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Pluim es kan je al laten bezorgen vanaf €87,50.

Naam boomPluim es (Fraxinus ornus ‘Mecsek’)
Latijnse naamFraxinus ornus Mecsek
CategoriePluim-es
Vanafprijs€87,50
KleurenGroen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Pluim es (Fraxinus ornus Mecsek) thuis bezorgen (mei 2024)

De Fraxinus ornus ‘Mecsek’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, reinigen de lucht en zorgen voor wat extra privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Pluim-es een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Pluim es Fraxinus ornus Mecsek online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Dikke Lei-appelboom (Malus domestica ‘Cox’s Orange Pippin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fraxinus ornus Mecsek (Pluim es) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom laten leveren

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Pluim es gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, snoeiwerk, groeiwijze, schaduw.

 4. De aanplanting

  Een Pluim es Fraxinus ornus Mecsek is aan te planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te verankeren.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeiperiode (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Pluim es goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Fraxinus ornus ‘Mecsek’

De Fraxinus ornus ‘Meczek’ is een bladverliezende boom met ronde kroon. Heeft donkergroene bladeren, bestaande uit 5-9 blaadjes. In het late voorjaar en de vroege zomer pluimen met geurende, cremewitte bloemen. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. De bloeiperiode is Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Pluim-es is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dikke Lei-appelboom (Malus domestica ‘Cox’s Orange Pippin’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fraxinus ornus ‘Mecsek’ mei 2024
Welke kleur heeft het blad van de Fraxinus ornus Mecsek?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Wit. Het blad bloeit op in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats dient vrij te zijn van puin, straatwerk, grind, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Pluim es?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Fraxinus ornus Mecsek Pluim es aan huis laten leveren?

Jij kan een Pluim es probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals boom palenboor en grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Fraxinus ornus Mecsek aanbieding thuisbezorgd en geplant door een deskundige boomexpert. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van worteldoek, puin en grind, straatwerk, oude wortels, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie