Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-reine-claude-doullins-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal bekijk je veel praktische informatie over deze Pruimenboom. Of bestel direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Pruimenboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’)
Latijnse naamPrunus domestica Reine Claude dOullins
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Reine Claude dOullins) laten thuisbezorgen (februari 2024)

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een echte eyecatcher. Bomen geven verkoeling, ze dempen het geluid van de omgeving en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Pruimenboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je toonaangevende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Reine Claude dOullins online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Koreaanse zilverspar (Abies koreana ‘Silver Show’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Reine Claude dOullins (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Pruimenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, bewatering, schaduw, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Deze Pruimenboom Prunus domestica Reine Claude dOullins kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Pruimenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een pruimenboom welke ook wel bekend is onder de oude naam Prunus domestica ‘Golden Gage’ en die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een ras pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen zorgen voor bestuiving krijgt de boom vaak meer en betere vruchten. Goede kruisbestuivers zijn Reine Claude d’Althan en Victoria. De grote groen- gele pruimen kunnen worden geplukt omstreeks midden augustus en worden voornamelijk gegeten als handpruim welke een heerlijk zoete smaak hebben. Ook zijn ze goed te gebruiken voor confiture of in desserts. Deze pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en/ of Fruitbomen Voeding bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Koreaanse zilverspar (Abies koreana ‘Silver Show’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ februari 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus domestica Reine Claude dOullins?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van straatwerk, stronken, bekabeling, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Pruimenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus domestica Reine Claude dOullins Pruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Pruimenboom snel en voordelig laten leveren aan huis. Online vind je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals boom palenboor en potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Reine Claude dOullins aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele boomverzorger. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van oude wortels, bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie