Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

taxus-taxus-baccata-david-bestellen-bezorgen

Taxus (Taxus baccata ‘David’) online bestellen

De Taxus (Taxus baccata ‘David’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website bieden wij veel nuttige informatie over deze Taxus. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 250 cm. Deze Taxus is al te bestellen vanaf €11,95.

Naam boomTaxus (Taxus baccata ‘David’)
Latijnse naamTaxus baccata David
CategorieTaxus
Verkoopprijs v.a.€11,95
KleurenGeel, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Taxus (Taxus baccata David) thuis bezorgen (april 2024)

De Taxus baccata ‘David’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Taxus een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je populaire bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Taxus Taxus baccata David kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Spar (Picea glauca ‘Sander’s Blue’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata David (Taxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Taxus gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, schaduw, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  De Taxus Taxus baccata David is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden wordt aangeraden om extra water te geven.

Taxus goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Taxus baccata ‘David’

De Taxus baccata ‘David’ is een traag groeiende conifeer met opgaande, zuilvormige groei. De ‘David’ kan 250cm hoog worden, maar doet hier enkele tientallen jaren over. Het blad is geelgroen gestreept. De Venijnboom is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘David’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair of op de hoek van de border.De Taxus baccata ‘David’ is een zeer sterke plant, maar gedijt het beste op droge tot vochthoudende, voedselrijke, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 250 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Opgaand, pyramidaal. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Opmerking: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Spar (Picea glauca ‘Sander’s Blue’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormOpgaand, pyramidaal
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus baccata ‘David’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Taxus baccata David?

De bladkleur is Geel, Groen. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, worteldoek, oude wortels, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Taxus?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Taxus baccata David Taxus in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Taxus gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals set met boompalen of grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Taxus baccata David aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de aanplantplek moet vrij zijn van puin en grind, bekabeling, worteldoek, oude wortels, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie