Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

taxushaag-taxus-baccata-bestellen-bezorgen

Taxushaag (Taxus baccata) online bestellen

De Taxushaag (Taxus baccata) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je veel info en tips voor deze Taxus. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Rood, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 800 cm. Deze Taxushaag is te koop voor prijzen v.a. €2,08.

Naam boomTaxushaag (Taxus baccata)
Latijnse naamTaxus baccata
CategorieTaxus
Vanafprijs€2,08
KleurenGroen, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Taxushaag (Taxus baccata) thuis bezorgen (april 2024)

De Taxus baccata zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen schaduw, ze beperken wateroverlast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Taxus een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Taxushaag Taxus baccata online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Golden Horizon’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata (Taxushaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Taxushaag plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, bewatering, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Taxushaag Taxus baccata kan men aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de kluit vochtig te houden. Vooral in de groeimaanden (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Taxushaag goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Taxus baccata

De taxushaag Taxus baccata is de echte taxushaag onder de taxusplanten. De taxushaag Taxus baccata groeit langzaam en is donkergroen van kleur. Deze mooie haagtaxus Taxus baccata groeit twee keer per jaar met frisse lichtgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de taxushaag rode besjes. De Taxus baccata is winterhard en groenblijvend. De taxushaag Taxus baccata is zeer geschikt voor vormsnoei of als u een strakke rechte haag wilt. Tuinplant.nl is gespecialiseerd in de Taxus baccata omdat wij deze goedkoop snel kweken. De Taxus baccata gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Het planten van een taxushaag. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze is Opgaand, Pyramide, Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk detail: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Golden Horizon’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormOpgaand, Pyramide, Zuilvormig
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Taxus baccata april 2024
Wat zijn de kleuren van de Taxus baccata?

De kleur van het blad is Groen, Rood, Wit. De boom groeit in Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, grind, puin, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Taxushaag?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Taxus baccata Taxushaag in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Taxushaag probleemloos tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals een boomband en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Taxus baccata aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomverzorger. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, stronken, bekabeling, oude wortels, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie