Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

treurwilg-salix-sepulcralis-chrysocoma-bestellen-bezorgen

Treurwilg (Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’) online bestellen

De Treurwilg (Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker tonen wij handige info over deze Treurwilg. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Treurwilg is al te koop voor €23,95.

Naam boomTreurwilg (Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’)
Latijnse naamSalix sepulcralis Chrysocoma
CategorieTreurwilg
Verkoopprijs v.a.€23,95
KleurenGeel, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Treurwilg (Salix sepulcralis Chrysocoma) thuis bezorgen (november 2023)

De Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Treurwilg een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Treurwilg Salix sepulcralis Chrysocoma online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Reuzenzilverspar (Abies grandis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix sepulcralis Chrysocoma (Treurwilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Treurwilg kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan groeiwijze, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Treurwilg Salix sepulcralis Chrysocoma kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Vooral in het bloeiseizoen (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen wordt het aanbevolen om regelmatig extra water toe te dienen.

Treurwilg goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’

De Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’ is een boom met misschien wel de meest mystieke uitstraling. De wilg met z’n groengrijze blad en katjes is een bekende verschijning. Het is een sterk groeiende treurboom met gele afhangende twijgen en smal groen blad. De bloei van de wilg in het voorjaar is een wonderschone verschijning. De witte bloemen geven een heerlijke, zoete honinggeur af, wat vervolgens werkt als lokaas voor bijen en vlinders. Aanplanten met Aanplantgrond. Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’ heeft veel ruimte nodig om uit te groeien, want deze treurwilg wordt met gemak 15 tot 20 meter hoog en 10 tot 12 meter breed. De Treurwilg wordt vaak aan geplant in een parkachtige tuin en staat daar vaak langs het water. De treurwilg verdraagt natte grond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Afhangend, Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen. Deze boom bloeit met name in Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Treurwilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Reuzenzilverspar (Abies grandis).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’ november 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Salix sepulcralis Chrysocoma?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen. Hij komt tot bloei in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van oude beplanting, grind, straatwerk, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Treurwilg?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Salix sepulcralis Chrysocoma Treurwilg bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Treurwilg gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Salix sepulcralis Chrysocoma aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende tuinman. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen bekabeling, worteldoek, straatwerk, puin en grind, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie