Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dak-tulpenboom-liriodendron-tulpifera-dakboom-bestellen-bezorgen

Dak Tulpenboom (Liriodendron tulpifera dakboom) online bestellen

De Dak Tulpenboom (Liriodendron tulpifera dakboom) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website tref je uitgebreide informatie over deze Tulpenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. De uiteindelijke hoogte is 800 cm. Deze Dak Tulpenboom kan jij online kopen vanaf €217,75.

Naam boomDak Tulpenboom (Liriodendron tulpifera dakboom)
Latijnse naamLiriodendron tulpifera dakboom
CategorieTulpenboom
Prijsindicatie€217,75
KleurenGeel, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Dak Tulpenboom (Liriodendron tulpifera dakboom) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Liriodendron tulpifera dakboom geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, reinigen de lucht en bieden privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Tulpenboom het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen aanhangwagen nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Dak Tulpenboom Liriodendron tulpifera dakboom online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Dikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Conference’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Liriodendron tulpifera dakboom (Dak Tulpenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Dak Tulpenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, wortels, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Een Dak Tulpenboom Liriodendron tulpifera dakboom is aan te planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Met name in het bloeiseizoen (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Dak Tulpenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Liriodendron tulpifera dakboom

Deze prachtige dakboom met bijzonder mooie bloemen die wel wat weg hebben van een tulp (vandaar de naamgeving). De dak-tulpenboom Liriodendron verlangt wel een voedingrijke, doorlatende bodem en het is dus ook van belang om de dakboom regelmatig bij te mesten. De dakboom moet niet verward worden met de eveneens tulpenboom genaamde magnolia. Plant er aanplantgrond bij en zet er een boompaal bij. De maximale groeihoogte is ongeveer 800 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Dakvorm. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen. Deze boom bloeit met name in Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk detail: deze Tulpenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Conference’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Liriodendron tulpifera dakboom april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Liriodendron tulpifera dakboom?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen. Hij komt tot bloei in Juni. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen grind, bekabeling, worteldoek, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de beste standplaats voor de Dak Tulpenboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Liriodendron tulpifera dakboom Dak Tulpenboom thuis laten leveren?

Je kunt een Dak Tulpenboom moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals een boompalenset en aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Liriodendron tulpifera dakboom aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, straatwerk, oude wortels, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie