Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-taxus-taxus-baccata-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei-taxus (Taxus baccata leiboom) online bestellen

De Lei-taxus (Taxus baccata leiboom) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker tonen wij handige info over deze Leibomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. Dit type Lei-taxus is al te koop voor €862,50.

Naam boomLei-taxus (Taxus baccata leiboom)
Latijnse naamTaxus baccata leiboom
CategorieLeibomen
Verkoopprijs v.a.€862,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Lei-taxus (Taxus baccata leiboom) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Taxus baccata leiboom is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Leibomen zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lei-taxus Taxus baccata leiboom online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Servische spar (Picea omorika).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata leiboom (Lei-taxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Lei-taxus gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan bewatering, tegelwerk, schaduw, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Lei-taxus Taxus baccata leiboom kunt u aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de groeiperiode (April, Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In een periode van droogte raden we aan regelmatig extra water toe te dienen.

Lei-taxus goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Extra informatie over de Taxus baccata leiboom

De groenblijvende lei-taxus is een mooie leiboom voor elke tuin. De leitaxus blijft in de winter groen. De lei-taxus is met zijn donkergroene naalden een mooie aanvulling in uw tuin. De leiboom taxus gedijt het best op een goed doorlatende grond en verdraagt geen te natte omstandigheden. Plant de lei-taxus in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Goed om te weten: deze Leibomen is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Servische spar (Picea omorika).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus baccata leiboom april 2024
In welke kleur komt het blad van de Taxus baccata leiboom?

De bladkleur is Geel, Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van grind, oude wortels, oude beplanting, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Lei-taxus?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die doorschieten.

Kan ik de Taxus baccata leiboom Lei-taxus in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Lei-taxus makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boom palenboor of grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Taxus baccata leiboom aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare boomspecialist. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van worteldoek, bekabeling, stronken, oude wortels, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie