Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

halfstam-dikke-vijgenboom-ficus-carica-bestellen-bezorgen

Halfstam dikke vijgenboom (Ficus carica) online bestellen

De Halfstam dikke vijgenboom (Ficus carica) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op Bomenbezorgen.nl vind je veel nuttige informatie over deze Vijgenboom. Of bestel direct bij een van onze partners. Met de optionele aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April tot Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 250 cm. Dit type Halfstam dikke vijgenboom is al te bestellen vanaf €434,75.

Naam boomHalfstam dikke vijgenboom (Ficus carica)
Latijnse naamFicus carica
CategorieVijgenboom
Vanafprijs€434,75
KleurenGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril tot Mei

Halfstam dikke vijgenboom (Ficus carica) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ficus carica zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Vijgenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Halfstam dikke vijgenboom Ficus carica online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Zilveresdoorn (Acer saccharinum ‘Pyramidale’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ficus carica (Halfstam dikke vijgenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De Halfstam dikke vijgenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk ook goed aan tegelwerk, groeiwijze, schaduw, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Halfstam dikke vijgenboom Ficus carica plant je het beste in Alle, Humus, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Met name in de groeiperiode (April tot Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In een periode van droogte wordt het aanbevolen om wat aanvullend water bij te geven.

Halfstam dikke vijgenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Ficus carica

De Ficus Carica groeit weliswaar in het Middellands- Zeegebied, maar ze doen het ook goed in ons klimaat, mits ze op een zo warm mogelijk en beschutte plaats geplant worden, dus bij voorkeur op het zuiden uit de wind. De Vijgenboom heeft prachtig, decoratief, handvormig gelobd blad dat frisgroen van kleur is. De Ficus Carica heeft vruchten die rijp worden vanaf september met een donkerrode kleur. In ons klimaat is het echter moeilijk om goede vruchten te krijgen omdat onze zomers vaak niet warm en zonnig genoeg zijn. Net zoals appels en peren kan een Vijgenboom worden geleid. Bind de hoofdscheuten vast, zodat de vorm van een waaier ontstaat. Zomer snoei remt de groei af en geeft meer vruchten. De Ficus Carica gedijt het beste in humusrijke grond. Het is een oudere fruitboom van minimaal 12 jaar oud. Direct goede vruchtopbrengst en sterk in de groei direct na het planten. Aanplanten met Tuinturf en Aanplantgrond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 250 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid, Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. De bloeiperiode is April tot Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Humus, Normale grond. Goed om te weten: deze Vijgenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zilveresdoorn (Acer saccharinum ‘Pyramidale’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBreed / verspreid, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ficus carica april 2024
Wat zijn de kleuren van de Ficus carica?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. Het blad bloeit op in April tot Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude beplanting, oude wortels, stronken, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Halfstam dikke vijgenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat of droog zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Ficus carica Halfstam dikke vijgenboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Halfstam dikke vijgenboom eenvoudig in de eigen tuin laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Ficus carica aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare bomenspecialist. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de plantplaats moet vrij zijn van puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie