Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-minuet-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Minuet’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Minuet’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal bekijk je veel praktische informatie over deze Weigela. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Paars, roze. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei, Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is circa 250 cm. Deze Weigela op stam is al te bestellen vanaf €52,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Minuet’)
Latijnse naamWeigela florida Minuet
CategorieWeigela
Vanafprijs€52,50
KleurPaars, roze
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei, Juni, Juli

Weigela op stam (Weigela florida Minuet) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Weigela florida ‘Minuet’ is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Weigela zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Minuet online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Emerald Gaiety’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Minuet (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Weigela op stam gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, groeiwijze, snoeiwerk, schaduw.

 4. De aanplanting

  Zo’n Weigela op stam Weigela florida Minuet kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Mei, Juni, Juli). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In de warme maanden wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Weigela op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Weigela florida ‘Minuet’

Weigela florida ‘Minuet’ op stam bloeit in de maanden mei en juni met prachtige roze trompetvormige bloemen. De Weigela florida ‘Minuet’ heeft een compacte groei met heldergroen blad. Deze Weigela staat graag op een zonnige plek voor een uitbundige bloei. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal neer te zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 250 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Bolvormig, Compact. De kleur van het blad is Paars, roze. De groeiperiode is Mei, Juni, Juli. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Emerald Gaiety’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Minuet’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Weigela florida Minuet?

De belangrijkste kleuren zijn Paars, roze. Hij komt tot bloei in Mei, Juni, Juli. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van puin, oude beplanting, bekabeling, oude wortels enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Weigela op stam?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken, schaduw en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Weigela florida Minuet Weigela op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Weigela op stam makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende formaten en extra’s zoals een boompalenset of grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Weigela florida Minuet aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een deskundige boomspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, bekabeling, straatwerk, puin en grind, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie