Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-olympiade-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Olympiade’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Olympiade’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website vind je informatie en eigenschappen van deze Weigela. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Rood, roze. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei, Juni, Juli. Uiteindelijk wordt deze boom circa 250 cm. Deze Weigela op stam is al te koop voor €49,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Olympiade’)
Latijnse naamWeigela florida Olympiade
CategorieWeigela
Verkoopprijs v.a.€49,50
KleurenRood, roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni, Juli

Weigela op stam (Weigela florida Olympiade) bezorgen aan huis (mei 2024)

De Weigela florida ‘Olympiade’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Weigela het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Olympiade online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Mispel (Mespilus Germanica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Olympiade (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Weigela op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan bewatering, snoeiwerk, schaduw, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Weigela op stam Weigela florida Olympiade kan aangeplant worden in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Met name in het groeiseizoen (April, Mei, Juni, Juli). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om de kluit extra nat te houden.

Weigela op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Weigela florida ‘Olympiade’

De Weigela florida ‘Olympiade’, een Weigela op stam heeft fris geel/ groen gekleurd blad. In de maanden april tot en met juli bloeit deze Weigela prachtige karmijnrode bloemen. Deze twee uiteenlopende kleuren geven een prachtig gezicht in uw tuin. De Weigela florida ‘Olympiade’ staat het liefst op een zonnige plek, dan bloeit hij volop. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal erbij zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 250 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Compact. Qua kleuren zie je voornamelijk Rood, roze. De bloeiperiode is April, Mei, Juni, Juli. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Mispel (Mespilus Germanica).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Olympiade’ mei 2024
Wat is de kleur van de Weigela florida Olympiade?

De bladkleur is Rood, roze. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni, Juli. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. grind, puin, oude beplanting, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Weigela op stam?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan schaduw en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Weigela florida Olympiade Weigela op stam thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Weigela op stam moeiteloos en snel aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals tuinpalen of mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Weigela florida Olympiade aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde hovenier. Dankzij deze service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van puin en grind, bekabeling, straatwerk, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie