Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigelia-florida-magical-rain-bow-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl tref je veel info en tips voor deze Weigela. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Rood, roze. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Mei, Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 250 cm. Deze Weigela op stam kan je al laten bezorgen vanaf €50,75.

Naam boomWeigela op stam (Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’)
Latijnse naamWeigelia florida Magical Rain Bow
CategorieWeigela
Vanafprijs€50,75
KleurRood, roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei, Juni

Weigela op stam (Weigelia florida Magical Rain Bow) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Weigela iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigelia florida Magical Rain Bow online bestellen kan. Of bekijk alles over de Dwergmispel op stam (Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigelia florida Magical Rain Bow (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Weigela op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Neem ook zaken in acht als bewatering, schaduw, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Weigela op stam Weigelia florida Magical Rain Bow kan men aanplanten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden raden we aan de kluit extra nat te houden.

Weigela op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’

De Weigela florida ‘Magical Rainbow’ is een weelderige, bladverliezende Weigela op stam. In het late voorjaar en de vroege zomer bloeit hij met zachtroze bloemen. De ovale bladeren zijn geelgroen gekleurd en krijgen ‘s zomers bovendien een roze zweem. De takken van de Weigela florida ‘Magical Rainbow’ hebben een intens rode kleur. Al met al een kleurrijk boompje! Door de Weigela florida ‘Magical Rainbow’ een zonnige plek te geven, is de kans op veel bloemen het grootst. De Weigela staat niet graag in te droge grond. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal bij te zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 250 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Bolvormig, Compact. Samenvatting van de kleur: Rood, roze. De bloeitijd is Mei, Juni. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Dwergmispel op stam (Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigelia florida ‘Magical Rain Bow’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Weigelia florida Magical Rain Bow?

De kleur van het blad is Rood, roze. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei, Juni. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, oude beplanting, puin, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Weigela op stam?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Weigelia florida Magical Rain Bow Weigela op stam thuis laten leveren?

Je kunt deze Weigela op stam moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals boompalen en grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Weigelia florida Magical Rain Bow aanbieding bezorgd en geplant door een gespecialiseerde boomexpert. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, oude wortels, stronken, worteldoek, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie