Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

abrikozenboom-prunus-armeniaca-hongaarse-bestellen-bezorgen

Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Hongaarse’) online bestellen

De Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Hongaarse’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website bekijk je veel informatie en verzorgingstips voor deze Abrikozenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Abrikozenboom is al te bestellen vanaf €26,95.

Naam boomAbrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Hongaarse’)
Latijnse naamPrunus armeniaca Hongaarse
CategorieAbrikozenboom
Vanafprijs€26,95
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Abrikozenboom (Prunus armeniaca Hongaarse) thuis laten bezorgen (december 2023)

De Prunus armeniaca ‘Hongaarse’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen bieden verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Abrikozenboom het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Abrikozenboom Prunus armeniaca Hongaarse online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Zuil-perenboom (Pyrus communis groene vrucht).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca Hongaarse (Abrikozenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Abrikozenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan groeiwijze, snoeiwerk, schaduw, bewatering.

 4. De aanplanting

  Zo’n Abrikozenboom Prunus armeniaca Hongaarse kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Abrikozenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Prunus armeniaca ‘Hongaarse’

De Prunus armeniaca ‘Hongaarse’ is een Hongaars ras abrikozenboom die in februari met roze witte bloemen bloeit. Prunus armeniaca ‘Hongaarse’ is een goede zelfbestuiver maar kan ook goed worden bestoven door andere abrikozenbomen die gelijktijdig bloeien. De bestuiving vind al plaats in februari, er zijn dan nog maar weinig insekten actief, de boom kan worden geholpen met bestuiving door het stuifmeel over te brengen met een kwast. De abrikozen zijn klein, geeloranje van kleur en in augustus kunnen ze geplukt worden, staat de boom onder glas dan rijpen de eerste vruchten al af in juli. De abrikozen zijn vers te eten maar nog beter geschikt om te verwerken. Het best is om niet te soeien, moet dit toch gebeuren verwijder dan het snoeiafval en smeer de snoeiwonden in met wondbalsem omdat ze gevoelig zijn voor ziektes. De Prunus armeniaca ‘Hongaarse’ moet in de volle zon staan op een warme beschutte plek. Bij het planten is het goed om een boompaal te plaatsen bij de bomen en aanplantgrond te mengen door de bestaande grond voor een goede structuur. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Abrikozenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Zuil-perenboom (Pyrus communis groene vrucht).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca ‘Hongaarse’ december 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus armeniaca Hongaarse?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder puin, oude wortels, grind, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Abrikozenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Prunus armeniaca Hongaarse Abrikozenboom aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Abrikozenboom snel en voordelig laten bezorgen tot in de tuin. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en extra’s zoals boompalen, bamboestokken of bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus armeniaca Hongaarse aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele boomspecialist. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, bekabeling, stronken, puin en grind, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie