Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

abrikozenboom-prunus-armeniaca-moorpark-bestellen-bezorgen

Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Moorpark’) online bestellen

De Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Moorpark’) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform lees je uitgebreide informatie over deze Abrikozenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Deze Abrikozenboom kan je al laten bezorgen vanaf €26,95.

Naam boomAbrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Moorpark’)
Latijnse naamPrunus armeniaca Moorpark
CategorieAbrikozenboom
Vanafprijs€26,95
KleurGeel, Groen, Oranje, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Abrikozenboom (Prunus armeniaca Moorpark) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus armeniaca ‘Moorpark’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Abrikozenboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Abrikozenboom Prunus armeniaca Moorpark online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Kersenboom (Prunus avium ‘Bigarreau Burlat’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca Moorpark (Abrikozenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Abrikozenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, tegelwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Abrikozenboom Prunus armeniaca Moorpark plant je het beste in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de groeimaanden (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om de boom wat extra water te geven.

Abrikozenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Prunus armeniaca ‘Moorpark’

De Prunus armeniaca ‘Moorpark’ is een Engels ras abrikozenboom die in maart met roze rode bloemen bloeit. Prunus armeniaca ‘Moorpark’ is een goede zelfbestuiver maar kan ook goed worden bestoven door andere abrikozenbomen die gelijktijdig bloeien. De bestuiving vind al plaats in maart, er zijn dan nog maar weinig insekten actief, de boom kan worden geholpen met bestuiving door het stuifmeel over te brengen met een kwast. De abrikozen zijn groot, geeloranje van kleur en in augustus kunnen ze geplukt worden, staat de boom onder glas dan rijpen de eerste vruchten al af in juli. De abrikozen zijn lekker om vers te eten maar ook geschikt om te verwerken. Het best is om niet te soeien, moet dit toch gebeuren verwijder dan het snoeiafval en smeer de snoeiwonden in met wondbalsem omdat ze gevoelig zijn voor ziektes. De Prunus armeniaca ‘Moorpark’ moet in de volle zon staan op een warme beschutte plek. Bij het planten is het goed om een boompaal te plaatsen bij de bomen en aanplantgrond te mengen door de bestaande grond voor een goede structuur. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Abrikozenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Kersenboom (Prunus avium ‘Bigarreau Burlat’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca ‘Moorpark’ juni 2024
Wat is de kleur van de Prunus armeniaca Moorpark?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. Het blad bloeit op in April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van bekabeling, oude wortels, grind, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Abrikozenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus armeniaca Moorpark Abrikozenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Abrikozenboom moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals tuinpalen en bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus armeniaca Moorpark aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomverzorger. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, straatwerk, puin en grind, stronken, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie