Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

acacia-robinia-pseudoacacia-bestellen-bezorgen

Acacia (Robinia pseudoacacia) online bestellen

De Acacia (Robinia pseudoacacia) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website check je uitgebreide info over deze Acacia. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleuren van het blad zijn Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Juni. De maximale hoogte is ongeveer 800 cm. Dit type Acacia is te koop voor prijzen v.a. €1,20.

Naam boomAcacia (Robinia pseudoacacia)
Latijnse naamRobinia pseudoacacia
CategorieAcacia
Vanafprijs€1,20
KleurenGroen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Acacia (Robinia pseudoacacia) thuis laten bezorgen (december 2023)

De Robinia pseudoacacia is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en zorgen voor diepte in je tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Acacia zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Acacia Robinia pseudoacacia online kan kopen. Of bekijk meer over de Perenboom (Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Robinia pseudoacacia (Acacia) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Acacia plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, snoeiwerk, tegelwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  De Acacia Robinia pseudoacacia is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Acacia goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Robinia pseudoacacia

De Robinia pseudoacacia bloeit in juni met compacte hangende trossen met creme tot witte, soms met iets roze, geurende bloemen. Deze worden gevolgd door platte peulvruchten. De valse acacia heeft geveerde bladeren van circa 3 cm lang. De valse acacia loopt vrij laat uit maar het blad blijft dan ook tot laat in de herfst aan de boom. Heeft een gele herfstkleur. De grijsbruine schors is ruw en diep gegroefd. De Valse acacia is een snelgroeiende boom. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. De kleur van het blad is Groen, Wit. De groeiperiode is Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk detail: deze Acacia is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Perenboom (Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Robinia pseudoacacia december 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Robinia pseudoacacia?

De bladkleur is Groen, Wit. Het blad bloeit op in Juni. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin, oude wortels, worteldoek, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Acacia?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met bladverlies en wortelopdruk.

Kan ik de Robinia pseudoacacia Acacia thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Acacia gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Robinia pseudoacacia aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele bomenspecialist. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, straatwerk, stronken, bekabeling, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie