Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’)

pruimenboom-prunus-domestica-bleue-de-belgique-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’) online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal bieden wij veel praktische informatie over deze Pruimenboom. Of bestel direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Pruimenboom kan je al laten bezorgen vanaf €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’)
Latijnse naamPrunus domestica Bleue de Belgique
CategoriePruimenboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurBlauw, Groen, Paars, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Bleue de Belgique) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Pruimenboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Bleue de Belgique kunt bestellen (online). Of vind informatie en tips voor de Lindeboom (Tilia europaea ‘Pallida’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Bleue de Belgique (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Pruimenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Deze Pruimenboom Prunus domestica Bleue de Belgique kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Pruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’

De Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is een oud ras pruimenboom die zichzelf niet goed kan bestuiven. Enkele goede bestuivers zijn Opal of Victoria. De donkerblauwe sappige vruchten kunnen worden geplukt vanaf half augustus en worden voornamelijk gebruikt als dessertpruim. Dit oude ras pruimenboom doet het enorm goed in ons klimaat. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. De Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is te leveren als struik, halfstam en hoogstam, plaats bij de halfstam en hoogstam een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Lindeboom (Tilia europaea ‘Pallida’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ [maandjaar]
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus domestica Bleue de Belgique?

De bladkleur is Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen stronken, oude wortels, bekabeling, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Pruimenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Prunus domestica Bleue de Belgique Pruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Pruimenboom zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Bleue de Belgique aanbieding afgeleverd en aangeplant door een vakbekwame boomspecialist. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van worteldoek, straatwerk, bekabeling, stronken, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie