Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

amandelboom-prunus-dulcis-bestellen-bezorgen

Amandelboom (Prunus dulcis) online bestellen

De Amandelboom (Prunus dulcis) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over deze Amandelboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van onze partners. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Wit, roze. De beste standplaats voor deze boom is Zon. Hij komt tot bloei in Maart. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Deze Amandelboom is al te koop voor €26,95.

Naam boomAmandelboom (Prunus dulcis)
Latijnse naamPrunus dulcis
CategorieAmandelboom
Vanafprijs€26,95
KleurenWit, roze
StandplaatsZon
BloeiperiodeMaart

Amandelboom (Prunus dulcis) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Prunus dulcis is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Amandelboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Amandelboom Prunus dulcis kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de walnotenboom (Juglans Regia ‘Rita’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus dulcis (Amandelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De Amandelboom kan je het beste aanplanten op een plek met Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan groeiwijze, schaduw, bewatering, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Amandelboom Prunus dulcis plant je het beste in Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Maart). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het slim om wat aanvullend water bij te geven.

Amandelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Prunus dulcis

De amandelboom (Prunus dulcis) behoort net als de perzik, nectarine, pruim, kers en abrikoos tot de steenvruchten.De amandelboom is een mooie struikvormige boom. Het blad lijkt heel veel op dat van de perzikboom. In maart zijn de bloemknoppen zo ver en begint de weelderige bloesem. De bloesem van de zoete soorten zijn wit/roze van kleur, de bloesem van de wat bittere soorten is geheel roze. Amandelbomen dragen vanaf eind augustus tot eind oktober amandelnoten. De Amandelboom is goed winterhard en hoeft niet snel van bescherming te worden voorzien. Een goede sierboom die ook nog eens zuidelijke vruchten geeft! De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit, roze. Deze boom bloeit met name in Maart. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Zon. De beste (meest ideale) grond is: Normale grond. Belangrijk: deze Amandelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de walnotenboom (Juglans Regia ‘Rita’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus dulcis mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus dulcis?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit, roze. De bladeren komen tot bloei in Maart. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, oude beplanting, bekabeling, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Amandelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Zon. De grond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Prunus dulcis Amandelboom thuis laten leveren?

Jij kan de Amandelboom moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken of grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus dulcis aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende boomspecialist. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, bekabeling, puin en grind, oude wortels, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie