Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

walnotenboom-juglans-regia-rita-bestellen-bezorgen

walnotenboom (Juglans Regia ‘Rita’) online bestellen

De walnotenboom (Juglans Regia ‘Rita’) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijker bieden wij handige info over deze Notenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleur van de boom is Bruin, Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 800 cm. Deze walnotenboom kan je al laten bezorgen vanaf €127,50.

Naam boomwalnotenboom (Juglans Regia ‘Rita’)
Latijnse naamJuglans Regia Rita
CategorieNotenboom
Verkoopprijs v.a.€127,50
KleurenBruin, Geel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

walnotenboom (Juglans Regia Rita) thuis bezorgen (juni 2024)

De Juglans Regia ‘Rita’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Notenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste walnotenboom Juglans Regia Rita online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Klimop (Hedera colchica ‘Sulpher Heart’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Juglans Regia Rita (walnotenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De walnotenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als schaduw, tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  De walnotenboom Juglans Regia Rita plant je het beste in Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de groeiperiode (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. In een periode van droogte wordt het aanbevolen om de grond regelmatig te bevochtigen.

walnotenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Juglans Regia ‘Rita’

De Juglans Regia ‘Rita’ is een walnotenboom die zichzelf kan bestuiven maar meer en betere vruchten draagt wanneer de bestuiving word gedaan door andere walnoten. De bestuiver hoeft niet echt in de buurt te staan omdat bestuiving plaatsvind door de wind. De vroege bloei van Juglans Regia ‘Rita’ is gevoelig voor late nachtvorst. Na de bloei ontwikkelen zich in de walnotenboom de langwerpige walnoten welke kunnen worden geplukt vanaf begin oktober. Deze walnotenboom ontwikkeld een vrij dichte kroon op oudere leeftijd maar groeit niet erg snel. Bij verplante bomen is het goed om een boompaal te plaatsen tegen omwaaien en aanplantgrond door de bestaande grond te mengen voor een goede structuur. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 800 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm, Opgaand. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen. De bloeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Let op: deze Notenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Klimop (Hedera colchica ‘Sulpher Heart’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormKroonvorm, Opgaand
Geschikte grondKleigrond, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Juglans Regia ‘Rita’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Juglans Regia Rita?

De bladkleur is Bruin, Geel, Groen. Het blad bloeit op in April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. puin, oude wortels, bekabeling, stronken enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Kleigrond, Normale grond, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de walnotenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Juglans Regia Rita walnotenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan een walnotenboom makkelijk en snel laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Juglans Regia Rita aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele hovenier. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, worteldoek, stronken, oude wortels, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie