Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

amberboom-liquidambar-styraciflua-bestellen-bezorgen

Amberboom (Liquidambar styraciflua) online bestellen

De Amberboom (Liquidambar styraciflua) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij veel nuttige informatie over deze Amberboom. Of bestel direct bij een van onze partners. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Bruin, Groen, Rood. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De maximale hoogte is ongeveer 800 cm. Dit type Amberboom is al te bestellen vanaf €29,95.

Naam boomAmberboom (Liquidambar styraciflua)
Latijnse naamLiquidambar styraciflua
CategorieAmberboom
Prijsindicatie€29,95
KleurenBruin, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Amberboom (Liquidambar styraciflua) thuis bezorgen (april 2024)

De Liquidambar styraciflua is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren schaduw, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Amberboom iets wat je kunt overwegen. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Amberboom Liquidambar styraciflua online kan kopen. Of bekijk meer over de Leiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Liquidambar styraciflua (Amberboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Amberboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Amberboom Liquidambar styraciflua plant je het beste in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Bij een droge periode wordt het aanbevolen om de boom wat extra water te geven.

Amberboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Liquidambar styraciflua

De amberboom beveerd (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende, kegelvormige boom. Opvallend aan de amberboom beveerd (Liquidambar styraciflua) zijn de oudere takken met kurkachtige lijsten. In het voorjaar loopt de amberboom uit met glanzende, donkergroene, handvormige bladeren die in de herfst helder oranje, rood en paars verkleuren. Plaats bij deze boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand, Pyramide, Zuilvormig. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Groen, Rood. Deze boom bloeit met name in Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Amberboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Leiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormOpgaand, Pyramide, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Liquidambar styraciflua april 2024
Wat zijn de kleuren van de Liquidambar styraciflua?

De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. Het blad bloeit op in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van grind, puin, oude beplanting, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Amberboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Liquidambar styraciflua Amberboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Amberboom snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals tuinpalen of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Liquidambar styraciflua aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele boomexpert. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, straatwerk, puin en grind, stronken, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie