Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-idared-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Idared’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Idared’) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Appelboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleur van de boom is Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Deze Appelboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Idared’)
Latijnse naamMalus domestica Idared
CategorieAppelboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Idared) thuis bezorgen (mei 2023)

De Malus domestica ‘Idared’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Appelboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Idared online kan kopen. Of bekijk alles over de Sneeuwbal op stam (Viburnum plicatum ‘Popcorn’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Idared (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Appelboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als schaduw, snoeiwerk, wortels, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Appelboom Malus domestica Idared kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Appelboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Malus domestica ‘Idared’

De Malus domestica ‘Idared’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Idared’ is geen zelfbestuivende appelboom. Voor bestuiving is nodig een Elstar, James Grieve of Golden Delicious. De rode vrucht van deze appelboom is plukrijp in oktober en heeft een zoete tot fris zure smaak die veel word gebruikt als dessertappel en bewaarappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Sneeuwbal op stam (Viburnum plicatum ‘Popcorn’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Idared’ mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Malus domestica Idared?

De bladkleur is Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, worteldoek, oude wortels, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Appelboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met schaduw en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Malus domestica Idared Appelboom thuis laten leveren?

Jij kan de Appelboom lekker makkelijk bij u thuis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boomband of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Malus domestica Idared aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomexpert. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, bekabeling, straatwerk, oude wortels, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie