Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-james-grieve-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘James Grieve’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘James Grieve’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze pagina tonen wij veel praktische informatie over deze Appelboom. Of bestel direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Appelboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘James Grieve’)
Latijnse naamMalus domestica James Grieve
CategorieAppelboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica James Grieve) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Malus domestica ‘James Grieve’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, ze produceren zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is dit type Appelboom het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica James Grieve online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Kersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica James Grieve (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Appelboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan bewatering, tegelwerk, snoeiwerk, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Appelboom Malus domestica James Grieve kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om hem te verankeren.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het cruciaal om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode is het slim om de kluit extra nat te houden.

Appelboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Malus domestica ‘James Grieve’

De Malus domestica ‘James Grieve’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘James Grieve’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving, en meer vruchten, is nodig een Benoni, Elstar of Summerred. De geel rode vrucht van deze appelboom is plukrijp in augustus tot september en heeft een aromatische zoet zure smaak die word gebruikt als handappel, moesappel en dessertappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Kersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘James Grieve’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica James Grieve?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van stronken, straatwerk, puin, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Appelboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Malus domestica James Grieve Appelboom thuis laten leveren?

Jij kan deze Appelboom makkelijk en snel aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals boompalen en mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Malus domestica James Grieve aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, bekabeling, oude wortels, straatwerk, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie