Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-sunburst-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website check je veel nuttige info over deze Kersenboom. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Kersenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’)
Latijnse naamPrunus avium Sunburst
CategorieKersenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurGroen, Paars, Rood, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Sunburst) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Prunus avium ‘Sunburst’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Kersenboom het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Sunburst online kopen kan. Of bekijk alles over de Goudberk (Betula ermanii ‘Holland’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Sunburst (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Kersenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan groeiwijze, tegelwerk, schaduw, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  De Kersenboom Prunus avium Sunburst kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om genoeg water te geven. Met name in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In de warme maanden is het slim om de kluit extra nat te houden.

Kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Sunburst’

De Prunus avium ‘Sunburst’ is een relatief jong ras kersenboom die bloeit met kleine wit- rose bloemen in mei. De Prunus avium ‘Sunburst’ is een kersenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Voor de bestuiving zijn dus geen andere kersenbomen nodig. Na de bestuiving ontwikkelen zich de zacht zoete, diep rode kersen met een zeer goede smaak welke geplukt kunnen worden vanaf juli. Deze kersen zijn goed te gebruiken voor directe consumptie maar ook in jam, sap en desserts. Deze kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: na de bloei en na de oogst. Na de oogst is echter het beste daar het dan nog wat warmer en droger is en de boom zich goed kan herstellen van de snoeiwonden. Smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen.Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met Tuinplantengrond en/ of Fruitbomen Voeding en plaats bij de boom een boompaal. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Samenvatting van de kleur: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Goudberk (Betula ermanii ‘Holland’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Sunburst’ mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus avium Sunburst?

De bladkleur is Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van worteldoek, oude wortels, oude beplanting, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Kersenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Prunus avium Sunburst Kersenboom aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Kersenboom lekker makkelijk tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en extra’s zoals binddraad en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus avium Sunburst aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele bomenspecialist. Op die manier hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, stronken, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie