Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-sampion-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Sampion’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Sampion’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website tref je veel praktische informatie over deze Appelboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Appelboom is al te bestellen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Sampion’)
Latijnse naamMalus domestica Sampion
CategorieAppelboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Appelboom (Malus domestica Sampion) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Malus domestica ‘Sampion’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Appelboom iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Sampion online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Sampion (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Appelboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan snoeiwerk, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  De Appelboom Malus domestica Sampion is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden is het slim om de kluit extra nat te houden.

Appelboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Malus domestica ‘Sampion’

De Malus domestica ‘Sampion’ is een appelboom met roze/witte bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Sampion’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten is nodig een Gloster, Golden delicous of James Grieve. De geel rode stevige vrucht van deze appelboom heeft een zachtzurige en toch ook zoete smaak. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De groeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Sampion’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica Sampion?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, bekabeling, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Appelboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Malus domestica Sampion Appelboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan een Appelboom snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boompalen of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Sampion aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren tuinman. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, bekabeling, stronken, oude wortels, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie