Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-victoria-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina tonen wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Pruimenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Oranje, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Deze Pruimenboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’)
Latijnse naamPrunus domestica Victoria
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurGroen, Oranje, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Victoria) bezorgen aan huis (mei 2024)

De Prunus domestica ‘Victoria’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ecologisch evenwicht en bieden privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Pruimenboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Victoria online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Koreaanse zilverspar (Abies koreana ‘Silberlocke’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Victoria (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Pruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, schaduw, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Pruimenboom Prunus domestica Victoria kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Pruimenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Victoria’

De Prunus domestica ‘Victoria’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Victoria’ is een ras pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen zorgen voor bestuiving krijgt de boom vaak meer en betere vruchten. Enkele goede andere bestuivers zijn Ontario, Opal’,Reine Claude d’Althan of de Reine Claude d’Oullins. De langwerpige rode pruimen kunnen worden geplukt omstreeks midden augustus en worden voornamelijk gegeten als handpruim welke een zeer goede smaak hebben. Ook kun je deze pruimen gebruiken voor het maken van jam, confituur en sap. Deze pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en/ of Fruitbomen Voeding bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Oranje, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Koreaanse zilverspar (Abies koreana ‘Silberlocke’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Victoria’ mei 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus domestica Victoria?

De kleur van het blad is Groen, Oranje, Rood, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek dient vrij te zijn van worteldoek, bekabeling, oude wortels, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Pruimenboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Prunus domestica Victoria Pruimenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan de Pruimenboom probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Online vind je meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals boompalen, bamboestokken en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus domestica Victoria aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen puin en grind, stronken, straatwerk, oude wortels, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie