Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Appelboom (Malus domestica ‘Santana’)

appelboom-malus-domestica-santana-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Santana’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Santana’) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je veel nuttige info over deze Appelboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de aangesloten winkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Appelboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Santana’)
Latijnse naamMalus domestica Santana
CategorieAppelboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Santana) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Malus domestica ‘Santana’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Appelboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je betrouwbare bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Santana online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Gewone Walnoot (Juglans Regia).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Santana (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Appelboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, bewatering, snoeiwerk, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Appelboom Malus domestica Santana kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen is het een goed idee om wat aanvullend water bij te geven.

Appelboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Malus domestica ‘Santana’

De Malus domestica ‘Santana’ is een appelboom met witte bloemen in het voorjaar. De Malus domestica ‘Santana’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving met meer en beter succes kunt u het beste een Elstar of Pinova gebruiken. De groen- rode vrucht van de Malus domestica ‘Santana’ is plukrijp rond half oktober en heeft een unieke fris zure smaak waardoor deze appel zeer geschikt is als handappel. Het snoeien van deze appelboom kan van december tot maart maar zorg dan wel voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Gewone Walnoot (Juglans Regia).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Santana’ [maandjaar]
Welke kleur geven de bladeren van de Malus domestica Santana?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen oude wortels, worteldoek, straatwerk, puin enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Appelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Malus domestica Santana Appelboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt zo’n Appelboom zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals tuinpalen of aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Santana aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare hovenier. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, bekabeling, straatwerk, stronken, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie