Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-berk-betula-pendula-purpurea-bestellen-bezorgen

Rode berk (Betula pendula ‘Purpurea’) online bestellen

De Rode berk (Betula pendula ‘Purpurea’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op Bomenbezorgen.nl lees je handige info over deze Berkenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Rood. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei. De maximale hoogte is ongeveer 800 cm. Dit type Rode berk is te koop voor prijzen v.a. €74,95.

Naam boomRode berk (Betula pendula ‘Purpurea’)
Latijnse naamBetula pendula Purpurea
CategorieBerkenboom
Verkoopprijs v.a.€74,95
KleurRood
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Rode berk (Betula pendula Purpurea) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Betula pendula ‘Purpurea’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Berkenboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Rode berk Betula pendula Purpurea kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Braam (Rubus fruticosus ‘Thornless Evergreen’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Betula pendula Purpurea (Rode berk) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Rode berk voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan groeiwijze, schaduw, bewatering, snoeiwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Rode berk Betula pendula Purpurea kunt u aanplanten in Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het essentieel om de grond vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Rode berk goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Betula pendula ‘Purpurea’

De Rode berk (Betula pendula ‘Purpurea’) is een mooie boom met een ovaalvormige kroon. Deze rode berkenboom (Betula pendula ‘Purpurea’) wordt niet al te groot voor een berkensoort. Het blad van deze rode berk loopt rood uit en kleurt in het seizoen iets terug naar groen. Deze rode berkenboom heeft een sierlijke stam na een aantal jaren en heeft een intense rode herfstkleur. Deze berkenboom planten in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 800 cm. De groeiwijze is Zuilvormig. Samenvatting van de kleur: Rood. De bloeitijd is Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Normale grond. Belangrijk: deze Berkenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Braam (Rubus fruticosus ‘Thornless Evergreen’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Betula pendula ‘Purpurea’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Betula pendula Purpurea?

De kleur van het blad is Rood. De bloeitijd is Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, stronken, oude wortels, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Rode berk?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Betula pendula Purpurea Rode berk aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Rode berk zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en andere benodigdheden zoals tuinpalen en bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Betula pendula Purpurea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele hovenier. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie