Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-zwarte-bes-ribes-nigrum-bestellen-bezorgen

Lei Zwarte Bes (Ribes nigrum) online bestellen

De Lei Zwarte Bes (Ribes nigrum) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website bekijk je informatie en eigenschappen van deze Bessenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Lei Zwarte Bes is te koop voor prijzen v.a. €20,25.

Naam boomLei Zwarte Bes (Ribes nigrum)
Latijnse naamRibes nigrum
CategorieBessenboom
Verkoopprijs v.a.€20,25
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Lei Zwarte Bes (Ribes nigrum) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ribes nigrum is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ecologisch evenwicht en bieden privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Bessenboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Lei Zwarte Bes Ribes nigrum online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ribes nigrum (Lei Zwarte Bes) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Lei Zwarte Bes gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, schaduw, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Lei Zwarte Bes Ribes nigrum kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de bloeiperiode (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Lei Zwarte Bes goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Ribes nigrum

Deze heerlijke bessen in een leivorm. Ribes nigrum is een lekkere zwarte bes met een hoog gehalte aan vitamines en mineralen. De zwarte bes bloeit relatief vroeg, namelijk van april tot mei. De Zwarte bes bevat een hoog vitamine C gehalte. De Zwarte bes is zelf bestuivend, maar kruisbestuiving geeft meer vruchten. Wij raden aan om de Zwarte bes te snoeien in de winter, maar liever niet als het vriest. Zorg voor voldoende belichting. Draagt op 1-jarig hout, dus leeggeplukte takken wegsnoeien. De Zwarte bes houdt van humusrijke grond met een jaarlijkse toediening van kalium. Bewaren: Zwarte bes bewaar je het beste in de koelkast. Leg ze uitgespreid op een bord en zorg dat de bessen niet vochtig worden. Dan kan je ze ongeveer 3 dagen goed houden. Schoonmaken: Was de bessen onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de steeltjes van de besjes. Zwarte bessen zijn vrij teer, het is daarom raadzaam om de zwarte bessen pas schoon te maken kort voor consumptie. Consumptie: Zwarte bessen zijn niet favoriet bij iedereen om zo uit de hand te eten. Toch maak je van de zwarte bes heerlijke jam en sap. Voedingswaarde: Zwarte bessen bevatten bijzonder veel vitamine C. Ook bevat de zwarte bes de vitamines B1, B2, B5, B6 en E. Er zitten de mineralen calcium, magnesium, kalium, fosfor en ijzer in. Zwarte bessen kunnen reuma voorkomen en vermindert daarnaast ook reeds aanwezige reumaklachten. Het sap van de bessen werkt ook tegen eczeem, dermatosis, abcessen en insectenbeten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Klimmend, Opgaand, Struikvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeitijd is April. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Bessenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ribes nigrum april 2024
Wat is de kleur van de Ribes nigrum?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. De bladeren komen tot bloei in April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van worteldoek, oude wortels, stronken, oude beplanting enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Lei Zwarte Bes?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortelopdruk.

Kan ik de Ribes nigrum Lei Zwarte Bes aan huis laten leveren?

Je kunt zo’n Lei Zwarte Bes eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset of bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Ribes nigrum aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende boomverzorger. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de aanplantplek moet vrij zijn van worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie