Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)

leikersenboom-prunus-avium-kordia-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) direct online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina check je uitgebreide info over deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 450 cm. Deze Leikersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)
Latijnse naamPrunus avium Kordia
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Kordia) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Prunus avium ‘Kordia’ is een echte eyecatcher. Bomen geven koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je meerdere online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Kordia online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Leibeuk (Carpinus betulus leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Kordia (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Leikersenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, schaduw, tegelwerk, wortels.

 4. Het planten van de boom

  De Leikersenboom Prunus avium Kordia kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom komt te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om de boom stabiel te houden.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Leikersenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Kordia’

De lei-kersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Kordia’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Lapins’ of ‘Sunburst’ meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Zeer geschikt als leiboom. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale groeihoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. De bloeiperiode is April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Leibeuk (Carpinus betulus leiboom).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Kordia’ [maandjaar]
Wat is de kleur van de Prunus avium Kordia?

De kleur van het blad is Wit. De bloeitijd is April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, puin, grind, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leikersenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Prunus avium Kordia Leikersenboom thuis laten leveren?

Je kunt de Leikersenboom zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boomband of mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Kordia aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele hovenier. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, puin en grind, worteldoek, straatwerk, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie