Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-beukenboom-fagus-sylvatica-atropunicea-bestellen-bezorgen

Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) online bestellen

De Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina vind je veel informatie en verzorgingstips voor deze Beukenboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Geel, Groen, Rood. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Rode beukenboom is al te bestellen vanaf €74,95.

Naam boomRode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’)
Latijnse naamFagus sylvatica Atropunicea
CategorieBeukenboom
Vanafprijs€74,95
KleurenBruin, Geel, Groen, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Rode beukenboom (Fagus sylvatica Atropunicea) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen leveren een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Beukenboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Rode beukenboom Fagus sylvatica Atropunicea online kopen kan. Of bekijk meer over de Kornoelje boom (Cornus sanguinea).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Atropunicea (Rode beukenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Rode beukenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, groeiwijze, bewatering, wortels.

 4. Het planten van de boom

  Een Rode beukenboom Fagus sylvatica Atropunicea kunt u aanplanten in Elke grondsoort. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het essentieel om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Rode beukenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’

Een groot gedeelte van het dode blad van de rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) blijft in de winter aan de beuk hangen. In het voorjaar loopt de rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) weer uit met mooi jong ovaal rood blad, en stoot de boom alle andere dode bladeren af. De rode beukenboom komt het meest tot zijn recht als mooie sollitair in de tuin. Geef de rode beukenboom dus ruimte om zich mooi te kunnen ontwikkelen. Gebruik bij het planten aanplantgrond en plaats een boompaal bij de beuk. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Geel, Groen, Rood. Deze boom bloeit met name in Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Elke grondsoort. Tip: deze Beukenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Kornoelje boom (Cornus sanguinea).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Fagus sylvatica Atropunicea?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Rood. De boom groeit in Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen worteldoek, grind, oude wortels, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Wat is de ideale standplaats voor de Rode beukenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Fagus sylvatica Atropunicea Rode beukenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Rode beukenboom gemakkelijk tot in de tuin laten leveren. Via internet bestel je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boompalen en aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Atropunicea aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van stronken, oude wortels, worteldoek, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie