Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kornoelje-boom-cornus-sanguinea-bestellen-bezorgen

Kornoelje boom (Cornus sanguinea) online bestellen

De Kornoelje boom (Cornus sanguinea) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij uitgebreide info over deze Kornoelje. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomexperts of tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Groen, Paars, Wit, Zwart. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Februari, Maart. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 600 cm. Deze Kornoelje boom is al te koop voor €772,25.

Naam boomKornoelje boom (Cornus sanguinea)
Latijnse naamCornus sanguinea
CategorieKornoelje
Vanafprijs€772,25
KleurenGroen, Paars, Wit, Zwart
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdFebruari, Maart

Kornoelje boom (Cornus sanguinea) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Cornus sanguinea is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Kornoelje iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kornoelje boom Cornus sanguinea kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Emerald Queen’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cornus sanguinea (Kornoelje boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Kornoelje boom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan groeiwijze, wortels, snoeiwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Kornoelje boom Cornus sanguinea kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem te verankeren.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Vooral in de bloeiperiode (Februari, Maart). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Kornoelje boom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Cornus sanguinea

Deze kornoelje (Cornus sanguinea) is een opvallende kleine boom die in februari / maart bloeit met prachtige witte bloemen. Door de dichte rode takken en rode bessen na de bloei, trekt deze kornoelje (Cornus sanguinea) veel vogels aan. De kornoelje heeft in de herfst een prachtige oranje rode herfstkleur en is goed winterhard. Gebruik aanplantgrond bij het planten van de kornoelje. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Wit, Zwart. De bloeiperiode is Februari, Maart. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Kornoelje is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Emerald Queen’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cornus sanguinea april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Cornus sanguinea?

De kleur van het blad is Groen, Paars, Wit, Zwart. De boom groeit in Februari, Maart. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van bekabeling, worteldoek, oude wortels, oude beplanting enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Kornoelje boom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Cornus sanguinea Kornoelje boom thuis laten bezorgen?

Jij kan een Kornoelje boom probleemloos laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals binddraad of grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Cornus sanguinea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren boomexpert. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, stronken, bekabeling, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie