Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kumquat-citrus-kumquat-bestellen-bezorgen

Kumquat (Citrus kumquat) online bestellen

De Kumquat (Citrus kumquat) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over deze Citrusboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De bladkleur is mooi: Creme, Groen, Oranje, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 250 cm. Dit type Kumquat is te koop voor prijzen v.a. €119,95.

Naam boomKumquat (Citrus kumquat)
Latijnse naamCitrus kumquat
CategorieCitrusboom
Vanafprijs€119,95
KleurenCreme, Groen, Oranje, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril

Kumquat (Citrus kumquat) bezorgen aan huis (april 2024)

De Citrus kumquat geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen schaduw, ecologisch evenwicht en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Citrusboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kumquat Citrus kumquat kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Citrus kumquat (Kumquat) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Kumquat kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan wortels, tegelwerk, bewatering, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Kumquat Citrus kumquat kan je volgens de kweker planten in Humus, Normale grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (April). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Kumquat goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Citrus kumquat

De Citrus kumquat krijgt 3 tot 4 cm grote, ovale vruchten waarvan de schil op een sinaasappel lijkt. De smaak zit tussen een sinaasappel en een mandarijn. Het is een mooie plant voor op het balkon of terras. Gaat met een juiste verzorging lang mee. De Citrus in de winter binnen halen en op een lichte plaats zetten. Hoe groter de pot/kuip, des te groter de plant wordt. Midden in de zomer tot de herfst één keer per maand vloeibare kamerplantenvoeding toedienen. De vruchten zijn eetbaar, maar in ons klimaat vaak wel zuurder van smaak. De maximale groeihoogte is ongeveer 250 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bolvormig. De kleur van het blad is Creme, Groen, Oranje, Wit. De bloeitijd is April. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Humus, Normale grond, Voedzaam. Tip: deze Citrusboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondHumus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Citrus kumquat april 2024
Wat is de kleur van de Citrus kumquat?

De bladkleur is Creme, Groen, Oranje, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet vrij zijn van puin, worteldoek, oude wortels, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Humus, Normale grond, Voedzaam.

Welke standplaats kiezen voor de Kumquat?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Citrus kumquat Kumquat thuis laten leveren?

Jij kan deze Kumquat snel en voordelig bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boom palenboor of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Citrus kumquat aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele boomspecialist. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, puin en grind, bekabeling, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie