Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-leibeuk-fagus-sylvatica-atropunicea-leiboom-bestellen-bezorgen

Rode leibeuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom) online bestellen

De Rode leibeuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl lees je veel praktische informatie over deze Beukenboom. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Bruin, Geel, Groen, Paars, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 800 cm. Dit type Rode leibeuk is al te koop voor €196,25.

Naam boomRode leibeuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom)
Latijnse naamFagus sylvatica Atropunicea leiboom
CategorieBeukenboom
Vanafprijs€196,25
KleurenBruin, Geel, Groen, Paars, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Rode leibeuk (Fagus sylvatica Atropunicea leiboom) bezorgen aan huis (april 2024)

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Beukenboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je betrouwbare bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Rode leibeuk Fagus sylvatica Atropunicea leiboom online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Kornoelje boom (Cornus florida ‘Cloud Nine’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Atropunicea leiboom (Rode leibeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Rode leibeuk kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als bewatering, snoeiwerk, schaduw, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Rode leibeuk Fagus sylvatica Atropunicea leiboom kan aangeplant worden in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Rode leibeuk goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom

De rode leibeuk Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ is met zijn rode bladeren een vaste sierwaarde in de tuin. Het blad van de leibeuk blijft in de winter aan de leiboom zitten. Op de winterdag houd de leibeuk zijn dorre blad vast wat eventuele inkijk kan voorkomen. Belangrijk bij het planten van de rode leibeuk is dat er speciale beukengrond wordt toegevoegd. Hierin zitten schimmels die ervoor zorgen dat de wortels beter voedsel op kunnen nemen. Deze leiboom is eventueel ook leverbaar in andere maten en hoogtes. Zet een boompaal bij de leibeuk. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 800 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Paars, Rood. De bloeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Beukenboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Kornoelje boom (Cornus florida ‘Cloud Nine’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fagus sylvatica Atropunicea leiboom?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Paars, Rood. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van worteldoek, puin, bekabeling, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Rode leibeuk?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Fagus sylvatica Atropunicea leiboom Rode leibeuk thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Rode leibeuk snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Fagus sylvatica Atropunicea leiboom aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele hovenier. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, worteldoek, puin en grind, bekabeling, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie