Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’)

zuilbeuk-fagus-sylvatica-dawyck-bestellen-bezorgen

Zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’) online bestellen

De Zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijkingssite check je handige informatie over deze Beukenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 800 cm. Dit type Zuilbeuk is te koop voor prijzen v.a. €67,50.

Naam boomZuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’)
Latijnse naamFagus sylvatica Dawyck
CategorieBeukenboom
Prijsindicatie€67,50
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Zuilbeuk (Fagus sylvatica Dawyck) thuis laten bezorgen ([maandjaar])

De Fagus sylvatica ‘Dawyck’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Beukenboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Kornoelje boom (Cornus amomum).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Dawyck (Zuilbeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De Zuilbeuk voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, schaduw, tegelwerk, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck kan aangeplant worden in Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte adviseren wij om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zuilbeuk goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Fagus sylvatica ‘Dawyck’

Deze smalopgaande beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck’) is een bladverliezende Boom. In de Winter bijft ongeveer 1/3 van het blad wel aan het smalopgaande beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck’) zitten. In het voorjaar loopt de smalopgaande beukenboom weer uit met ovale bladeren met gekrulde rand. Het Jonge blad van de smalopgaande beukenboom is lichtgroen later kleurt het blad half- tot donkergroen. In de herfst verkleurt het blad naar diep geel en oranjebruin. Deze smalopgaande beukenboom groeit zuilvormig. Plaats een boompaal bij de boom en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze is Zuilvormig. Samenvatting van de kleur: Groen. De bloeiperiode is April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Normale grond. Tip: deze Beukenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Kornoelje boom (Cornus amomum).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Dawyck’ [maandjaar]
Welke kleur hebben de bladeren van de Fagus sylvatica Dawyck?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. Hij komt tot bloei in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats moet vrij zijn van puin, grind, bekabeling, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Kies een van de volgende grondsoorten: Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Zuilbeuk?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Fagus sylvatica Dawyck Zuilbeuk aan huis laten leveren?

Je kunt de Zuilbeuk makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen of aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Dawyck aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomexpert. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van straatwerk, worteldoek, stronken, bekabeling, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie