Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-eik-quercus-palustris-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei-eik (Quercus palustris leiboom) online bestellen

De Lei-eik (Quercus palustris leiboom) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker tonen wij uitgebreide informatie over deze Eikenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 450 cm. Deze Lei-eik kan jij online kopen vanaf €181,50.

Naam boomLei-eik (Quercus palustris leiboom)
Latijnse naamQuercus palustris leiboom
CategorieEikenboom
Prijsindicatie€181,50
KleurGeel, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Lei-eik (Quercus palustris leiboom) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Quercus palustris leiboom is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Eikenboom iets wat je kunt overwegen. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Lei-eik Quercus palustris leiboom online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Grove den (Pinus sylvestris ‘Watereri’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus palustris leiboom (Lei-eik) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Lei-eik plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, wortels, snoeiwerk, bewatering.

 4. De aanplanting

  Zo’n Lei-eik Quercus palustris leiboom kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om de stam mooi recht te houden.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het essentieel om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode adviseert de kweker om wekelijks te sproeien.

Lei-eik goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Quercus palustris leiboom

De lei-eik Quercus palustris is een snel groeiende, bladverliezende, breed uitgroeiende leiboom met ranke takken die aan de uiteinden hangend zijn. De leieik heeft diep gelobde, glanzende, fel groene bladeren worden in de herfst scharlakenrood, oranje en geel.Aan de lei-eik blijven de bladeren een beetje in de winter aan zitten. Plant bij deze leiboom aanplantgrond en zet er een boompaal bij. De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Rood. Het groeiseizoen is in Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Grove den (Pinus sylvestris ‘Watereri’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus palustris leiboom april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Quercus palustris leiboom?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Rood. Het blad bloeit op in Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder oude beplanting, worteldoek, stronken, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lei-eik?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Quercus palustris leiboom Lei-eik thuis laten bezorgen?

Jij kan de Lei-eik gemakkelijk thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals boompalen en grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Quercus palustris leiboom aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde boomexpert. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, bekabeling, oude wortels, puin en grind, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie