Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

braam-rubus-fruticosus-black-satin-bestellen-bezorgen

Braam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’) online bestellen

De Braam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl tonen wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Bramenstruik. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de aangesloten winkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Rood, Wit, Zwart. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. De maximale hoogte is ongeveer 200 cm. Dit type Braam is te koop voor prijzen v.a. €7,95.

Naam boomBraam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’)
Latijnse naamRubus fruticosus Black Satin
CategorieBramenstruik
Prijsindicatie€7,95
KleurenGroen, Rood, Wit, Zwart
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Braam (Rubus fruticosus Black Satin) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Rubus fruticosus ‘Black Satin’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Bramenstruik het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Braam Rubus fruticosus Black Satin online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Sierappel op stam (Malus ‘Royal Beauty’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Rubus fruticosus Black Satin (Braam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Braam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan bewatering, groeiwijze, wortels, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  De Braam Rubus fruticosus Black Satin is aan te planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen adviseren wij om wat aanvullend water bij te geven.

Braam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Rubus fruticosus ‘Black Satin’

De Rubus fruticosus ‘Black Satin’ is een krachtig groeiende doornloze braam met een zeer goede productie en een lange oogsttijd. De roze bloemen van deze braam verschijnen in het voorjaar en zijn erg opvallend. De bestuiving van de bloemen gebeurt door bijen en hommels. Warm en droog weer is ideaal voor een goede vruchtzetting. De grote, glanzende paars- zwarte vruchten rijpen vanaf augustus tot oktober en bevatten veel sap en hebben een goede smaak. De bramen van de Rubus fruticosus ‘Black Satin’ zijn heerlijk als tussendoortje maar zijn ook goed te verwerken als jam, sap, desserts en in diverse gerechten. Dikke takken kunt u het beste laten zitten maar snoei de jonge takken jaarlijks goed weg. Bramen geven namelijk vrucht op oud hout. Plaats de Rubus fruticosus ‘Black Satin’ op een zonnige plaats of in de half schaduw in humusrijke, lichtzure grond. Aanplanten met Tuinturf en regelmatig bijmesten met Organische Meststof. De maximale groeihoogte is ongeveer 200 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Opgaand, Struikvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom bloeit met name in Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Bramenstruik is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Sierappel op stam (Malus ‘Royal Beauty’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormOpgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Rubus fruticosus ‘Black Satin’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Rubus fruticosus Black Satin?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Rood, Wit, Zwart. Hij komt tot bloei in Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin, worteldoek, oude wortels, grind enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Braam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Rubus fruticosus Black Satin Braam thuis laten leveren?

Je kunt de Braam probleemloos aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boomband en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Rubus fruticosus Black Satin aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende boomverzorger. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, stronken, straatwerk, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie