Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

buxushaag-buxus-sempervirens-bestellen-bezorgen

Buxushaag (Buxus sempervirens) online bestellen

De Buxushaag (Buxus sempervirens) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel praktische info over deze Buxus. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Groen. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Dit type Buxushaag kan je al laten bezorgen vanaf €1,80.

Naam boomBuxushaag (Buxus sempervirens)
Latijnse naamBuxus sempervirens
CategorieBuxus
Prijsindicatie€1,80
KleurGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Buxushaag (Buxus sempervirens) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Buxus sempervirens is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Buxus het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Buxushaag Buxus sempervirens kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Griekse den (Pinus peuce).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Buxus sempervirens (Buxushaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Buxushaag gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan schaduw, tegelwerk, bewatering, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Buxushaag Buxus sempervirens kan men aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Buxushaag goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Buxus sempervirens

De buxushaag (Buxus sempervirens) is een veelgebruikte, traag groeiende haagplant. De Buxushaag groeit met lichtgroene scheuten die langzaam verkleuren naar donkergroen. De haagbuxus is gemakkelijk te snoeien en staat bekend om zijn mooie dichte haagstructuur. De Buxushaag komt het beste tot zijn recht in een haag, maar is ook geschikt voor planten in vormen. De Buxushaag gedijt het beste op voedselrijke, droge tot vochtige, goed gedraineerde grond in de volle zon of halfschaduw. De buxusplant verdraagt geen vochtige grond en verkleurt geel als hij te nat staat. Het loont de plant het gehele jaar goed te bemesten met Buxusmest. Bij het planten kunt u het beste buxusgrond gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 200 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Bossig, Compact. Samenvatting van de kleur: Groen. De bloeiperiode is April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Buxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Griekse den (Pinus peuce).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBossig, Compact
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Buxus sempervirens april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Buxus sempervirens?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen oude wortels, worteldoek, bekabeling, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Buxushaag?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Buxus sempervirens Buxushaag thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Buxushaag makkelijk en snel laten leveren aan huis. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Buxus sempervirens aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame boomspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van stronken, puin en grind, worteldoek, straatwerk, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie