Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

groene-bolcatalpa-catalpa-bignonioides-nana-bestellen-bezorgen

Groene bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’) online bestellen

De Groene bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website check je uitgebreide informatie over deze Catalpa. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleuren van het blad zijn Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Dit type Groene bolcatalpa kan jij online kopen vanaf €93,95.

Naam boomGroene bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’)
Latijnse naamCatalpa bignonioides Nana
CategorieCatalpa
Vanafprijs€93,95
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni, Juli

Groene bolcatalpa (Catalpa bignonioides Nana) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Catalpa bignonioides ‘Nana’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen verkoeling, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Catalpa een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Groene bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Catalpa bignonioides Nana (Groene bolcatalpa) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Groene bolcatalpa kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, schaduw, wortels, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Groene bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (Juni, Juli). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden wordt het aanbevolen om wat aanvullend water bij te geven.

Groene bolcatalpa goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Catalpa bignonioides ‘Nana’

De groen bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’) op stam wordt ook wel de Trompetboom op stam genoemd. De groen bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’) is zeer populair vanwege het frisgroene, hartvormige blad. De bladeren lopen uit aan het eind van het voorjaar. De groene bolcatalpa is niet bladhoudend in de winter en krijgt geen bloemen of vruchten. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Trompetboom ieder jaar te snoeien in het najaar of aan het eind van de winter. Het snoeien kan op meerdere manieren gebeuren, door middel van knotten of het gedeeltelijk wegknippen van de takken. plaats een boompaal bij de catalpa en gebruik tuinplantengrond bij het aanplanten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Groen. Deze boom bloeit met name in Juni, Juli. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Catalpa is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Leikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBolvormig, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Catalpa bignonioides ‘Nana’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Catalpa bignonioides Nana?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. Het blad bloeit op in Juni, Juli. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder puin, straatwerk, oude wortels, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Groene bolcatalpa?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Catalpa bignonioides Nana Groene bolcatalpa bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Groene bolcatalpa probleemloos laten leveren aan huis. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset of bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Catalpa bignonioides Nana aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige boomexpert. Dankzij deze service wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van worteldoek, bekabeling, puin en grind, stronken, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie