Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’)

leikersenboom-prunus-avium-sunburst-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op Bomenbezorgen.nl tref je informatie en eigenschappen van deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 450 cm. Deze Leikersenboom is al te koop voor €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Sunburst’)
Latijnse naamPrunus avium Sunburst
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Sunburst) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Prunus avium ‘Sunburst’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Leifruitboom een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Sunburst online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Rode leibeuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Sunburst (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Leikersenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Zo’n Leikersenboom Prunus avium Sunburst kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Leikersenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Prunus avium ‘Sunburst’

De lei-kersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Sunburst’ is een zachte zoete kers met een zeer goede smaak. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Goede en regelmatige productie. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Belangrijk: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Rode leibeuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ leiboom).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Sunburst’ [maandjaar]
Welke kleur heeft het blad van de Prunus avium Sunburst?

De kleur van het blad is Wit. De boom groeit in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, oude beplanting, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Leikersenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortelopdruk.

Kan ik de Prunus avium Sunburst Leikersenboom thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Leikersenboom gemakkelijk thuis laten afleveren. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boompalen en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Prunus avium Sunburst aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie