Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

trompetboom-op-stam-catalpa-erubescens-purpurea-bestellen-bezorgen

Trompetboom op stam (Catalpa erubescens ‘Purpurea’) online bestellen

De Trompetboom op stam (Catalpa erubescens ‘Purpurea’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal bekijk je veel praktische info over deze Catalpa. Of bestel direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Trompetboom op stam is al te bestellen vanaf €55,50.

Naam boomTrompetboom op stam (Catalpa erubescens ‘Purpurea’)
Latijnse naamCatalpa erubescens Purpurea
CategorieCatalpa
Verkoopprijs v.a.€55,50
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni, Juli

Trompetboom op stam (Catalpa erubescens Purpurea) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Catalpa erubescens ‘Purpurea’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Catalpa iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Trompetboom op stam Catalpa erubescens Purpurea online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Leikersenboom (Prunus avium ‘Lapins’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Catalpa erubescens Purpurea (Trompetboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Trompetboom op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Trompetboom op stam Catalpa erubescens Purpurea is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Juni, Juli). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Trompetboom op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Catalpa erubescens ‘Purpurea’

Catalpa erubescens ‘Purpurea’ (Trompetboom op stam), het jonge blad is donkerpaars tot bijna zwart ook de jonge twijgen hebben een donkere kleur. Later in de zomer word het blad donkergroen waarna in de maanden juni en juli roze- witte bloemtrossen met een geel hart verschijnen. Na de bloei ontstaan er dunnen peulvormige vruchten, deze blijven in de winter hangen. Bij het aanplanten kunt u het beste Aanplantgrond en Boompalen gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Kroonvorm, Piramidaal. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. Het groeiseizoen is in Juni, Juli. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Kleigrond, Normale grond. Goed om te weten: deze Catalpa is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Lapins’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBolvormig, Kroonvorm, Piramidaal
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Catalpa erubescens ‘Purpurea’ april 2024
Wat is de kleur van de Catalpa erubescens Purpurea?

De bladkleur is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni, Juli. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, grind, stronken, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Trompetboom op stam?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Catalpa erubescens Purpurea Trompetboom op stam aan huis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Trompetboom op stam snel en voordelig laten leveren aan huis. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen of grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Catalpa erubescens Purpurea aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende boomverzorger. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van stronken, puin en grind, bekabeling, worteldoek, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie