Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leikersenboom-prunus-avium-lapins-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website tonen wij veel praktische informatie over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. Deze Leikersenboom kan jij online kopen vanaf €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Lapins’)
Latijnse naamPrunus avium Lapins
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,75
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Lapins) thuis bezorgen (juni 2024)

De Prunus avium ‘Lapins’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen schaduw, ze dempen het geluid van de omgeving en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Lapins kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ zuilvorm).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Lapins (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Leikersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Leikersenboom Prunus avium Lapins kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om de boom wat extra water te geven.

Leikersenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Lapins’

Deze Leikersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Lapins’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Goede productie bij voldoende boomvolume. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. De groeiperiode is April, Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ zuilvorm).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Lapins’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Prunus avium Lapins?

De bladkleur is Wit. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van oude beplanting, puin, oude wortels, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Leikersenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Prunus avium Lapins Leikersenboom thuis laten leveren?

Jij kan deze Leikersenboom moeiteloos en snel tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende formaten en extra’s zoals boom palenboor en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Lapins aanbieding afgeleverd en aangeplant door een betrouwbare tuinman. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, stronken, puin en grind, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie